‘Eritreatown’ – Leeuwarden (2018)

Eritreatown | ‘Ga op reis in je eigen stad!’

De Eritrese cultuur een mysterie? Niet voor Leeuwarden! Van 9 t/m 18 november 2018 worden de Leeuwarder Oosterstraten omgetoverd tot Eritreatown. Geïnspireerd op de welbekende Chinatowns waan je jezelf in Eritrea, maar dan in hartje Leeuwarden.

Eritreatown is een community-art project van Haring & Hummus, waarmee Eritrese en andere inwoners van de stad Leeuwarden en Friesland met elkaar in contact komen. In dit project onderzoeken we samen met onze deelnemers welke betekenis de Eritrese cultuur en identiteit (kunnen) hebben binnen de context van een stad als Leeuwarden. We werken samen met de deelnemers, winkeliers in de Oosterstraat, onze projectpartners en andere betrokkenen toe naar de opening van Eritreatown in november 2018. Laat je verrassen door de Eritrese cultuur en geniet in Eritreatown van o.a. Eritrese koffie en hapjes, bewonder traditionele en moderne mode of laat je een hip Eritrees kapsel aanmeten!

Collegetour Eritreatown, 5 juli as. in De Hofkamer in Leeuwarden
In de zomer en herfst van 2018 organiseren we verschillende publieksactiviteiten. Hierbij krijg je alvast een voorproefje van wat Eritreatown te bieden heeft en maak je kennis met Eritrese cultuur en Eritrese stadsgenoten! Op 5 juli as. starten we deze publieksactiviteiten met de Collegetour Eritreatown. Voor een klein publiek interviewt Simone Scheffer van Omrop Fryslan tijdens deze avond enkele Eritrese nieuwkomers. Gevlucht voor het dictatoriale regime in hun thuisland, vonden deze mensen een nieuw thuis in Friesland. Hoe beschouwen zij de situatie in hun thuisland, en hoe vergaat het leven hen hier?

Er is beperkt plek, dus reserveer via deze link uw plaatsen om aanwezig te zijn bij deze intieme inkijk in een voor veel mensen onbekend land en onbekende cultuur.

Locatievoorstelling
Onderdeel van dit project is de locatievoorstelling Eritreatown. Deze theatervoorstelling, met Eritreatown als decor, speelt zo’n vijfmaal tijdens de openstelling van Eritreatown in november 2018. De kaartverkoop voor deze voorstelling start binnenkort. Hou onze website en Facebookpagina in de gaten!